Bejegyzések

Mezei néző

Íme a mottó: Válassz! 1. A jelen múlttá válik, a pillanat nem maradhat örök. 2. A jelen múlttá válik. A pillanat nem! Maradhat örök.

Címkék

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

A hónap kínálata nem annyira erős, nem túl sok az új bemutató, így lehetőség van a pótlásra. Összeállítottam a naptáramat, így is mindössze négy nap maradt teljesen üresen, a többire vannak alternatívák.

Nézzük a legizgalmasabb lehetőségeket:


Átrium

Ismét lesz a Hitgyógyász! Még mindig nem jutottam el rá, hátha most. Ezen kívül a repertoárban erősen dominál Alföldi és Pintér Béla, mindkettőjüket jól eladják, aki valamelyik előadásukra kíváncsi, időben kapja össze magát.

Belvárosi Színház

Új premier lesz: Apa, és mennek a régi darabok is, lehet pótolni - A szív hídjait vagy a Gyógyír északi szélre címűt.

Jurányi

Számomra revelatív előadás volt nemrég A heilbronni Katica, Kurta Niké és Hajduk Károly (Szputnyik) előadásában. Száz ember fér be, kétszer megy. Nagyon kell igyekezni! 21 éve mutatták be legutóbb Pesten, most januárban a múlt szombaton Nyíregyházán is bemutató volt. Úgy látszik, elég intenzíven vágyakoztam rá. Nem lenne rossz megnézni a nyíregyházi kőszínházi változatot is, nyilván egészen máshogyan közelítenek a darabhoz - a szereplőgárda legalább a duplája a pestinek. Aki A csemegepultos naplóját nem látta, az is tempózhat, azt is érdemes - Ötvös András nagyszerű benne.

Karinthy Színház

Balikó Tamás tragikusan korai halála által a színház legjobb előadása odaveszett, Az ördög. Most jön egy új Molnár-bemutató, az Olympia.

Magyar Színház

Gondoljon mindenki arra, hogy az igazgatóváltás után törvényszerű, hogy megváltozik a repertoár. Közellenség, Tél, Házasságon innen és túl. Ezeket megnézném a helyetekben...

MU Színház

A HOPPArt új bemutatója feltétlenül figyelmet érdemel, a Három nővér. Ezen kívül a karamazov-ra is felhívnám a figyelmet, nem kellene kihagyni.

Nemzeti

Zsótér rendez - én biztosan nézem. Ibsen: Brand  - minthogy a Bűvöst és az Othellót is szerettem, nagy reményeket fűzök ez elé is...

Ódry Színpad

Hamlet - Tajtékos napok - A brémai muzsikusok - pl. ezek jó lehetőségek

Örkény Színház

A januári Tartuffe jól sikerült, és ezen kívül annak is örüljünk, hogy más nem pályázott a színházra. Érdemes elolvasni Mácsai Pál írását, ennek segítségével jól felidézhetőek az elmúlt évek örkényes előadásai.

Radnóti

Buborékokat rendez Mohácsi. Érdekel majd, mennyire fog hasonlítani a kecskeméti előadás koncepciójára. Más tér, más színészek - valószínűleg jelentős eltérés várható.

Rózsavölgyi Szalon

Kevés színház működik ilyen megszakítatlanul, mindössze 2 szünnap van a hónap folyamán. Két új előadás van, a frissen bemutatott Koppenhága és a jövő hónapban ehhez jön a Romance.com.

Spinoza

Kripli Mari, Herzl - lesz, Hábetler András előadásait hiányolom...

Stúdió K

Zsótér W.S. Othellója a kiemelt kedvencem, de ne feledkezzünk el a Rettentő görög vitézről sem...

Szkéné

Szinte minden üt, ez az a színház, amelyiknek jelenleg talán a legkisebb a hibaszázaléka...- nézzétek meg a honlapot, óriási a választék és jó.

Thália

Humorfesztivál - 11-15 között, vidéki vendégjátékokkal...

Opera

Januárban a "visszatérünk a prózához" gondolatot nem sikerült megvalósítani - de visszavettem a mennyiségből így is, kénytelenségből. Az hétvégi operavizsgák után kis lazulás lesz, amelybe azért a Bolygó hollandi újranézése még beleférhet. Ez nézhető lesz februárban is. Ugyancsak adni kellene újra esélyt a Pillangókisasszonynak (Létay Kiss Gabriella vagy Rost Andrea a választék), illetve van lehetőség Otellót nézni, Jose Curával azoknak, akiket megfogott tavaly a Toscában. Az Erkelben Nabucco premier lesz, ezt nem terveztem be.

A pesti csúcsesemény számomra operai vonalon Létay meghallgatásán túl feltétlenül Dinyés Dániel Bűvös vadász beavatója lesz, amit a Kamrában tart 18-án. Aki látta Zsótér rendezését, szerintem jól teszi, ha bevállalja azt is.

A hónap folyamán igyekszem majd Pestről elutazva még egy operát megnézni, ennek a perspektívája már most izgatottá tesz. Utólag beszámoló erről is következik majd...

 

 

Címkék: Ajánló Súgó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr717097771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.