Bejegyzések

A Katlanon idén volt nulladik nap is, amelyről csak ma hallottam, hogy milyen kellemes volt már az is. Jó, hogy van, sokan szeretnek időben, nyugodtan belerázódni a hangulatba, minél hosszabban itt lenni. Az első nap is kicsit még bemelegítés jellegűnek érződött, kisebb választék volt például a színházi programokban is, a Katlanbusz sem járt.

Ezen az első napon a MÁSODIK bejegyzésben tárgyalt nagyharsányi Kartonpapa után azonnal meglátogattunk egy másik fesztiválcentrumot is, Beremendet. vld kereka bátor színészek - Gerlits Réka, Herczeg Adrienn, Mészáros Piroska és Göttinger Pál

Beremend központjában jelentősen kevesebb ember mozgolódik, mint a főhadiszálláson, Nagyharsányban, de a gyerekeket megcélzó programok többsége mintha ide összpontosulna, a Veled kerek udvarba. Később még visszajöttünk ide Varró Dani leprikónjaira. (13. bejegyzés)

Minden nap vannak állandó programok is itt, reggeli torna, esti mese, alkalmas a nagy udvar kézművesfoglalkozásokra is, de mi a megnyitóval szinte egybeeső Színész bátorságpróbára mentünk át.

megnyitókicsit korábban, Nagyharsányban a fesztivál alapítói és főszervezői éppen megnyitnak - Bérczes László és Kiss Mónika

Ha akkor jobban bíztunk volna a stoppolásban, akkor még megvárhattuk volna az ünnepséget is, de ehelyett nagyjából tíz perc alatt sikerült az átérés, és még el tudtunk sétálni a strandig is, mire az esemény megkezdődött. Jó üres volt minden már,közvetlenül zárás előtt, de valami azt súgja, hogy ez alapvetően egy ilyen nyugis strand lehet nap közben is, és sajnáltam, hogy nem készültünk fürdésre. Még beleférhetett volna egy kis úszás is. Ezt azért írom le, hogy aki jönne egy másik évben, vagy akár holnap, ezzel a lehetőséggel előre kalkuláljon.

A színészek bátorságpróbája az udvaron volt, ahol körbe tett szalmabálákon ültünk, és nagyjából 45 percen át nézhettük az improvizációs gyakorlatokat, amelyeket Elek Ányos vezetésével Herczeg Adrienn, Gerlits Réka, Mészáros Piroska és mellettük az egyetlen legény (a gát helyett) az udvarban, Göttinger Pál hajtott végre magabiztosan és lazán.

vled kerek2ölelési gyakorlat - háttal áll Elek Ányos

Nem öncélúan – a gyakorlatok mind a színészléthez kapcsolódtak, rá lehetett ismerni egyes helyzetekre, és annak is szórakoztató volt, akinek volt előzetes tapasztalata és annak is, akinek nem. Elek Ányos szerencsés módon minket is bevont a játékba, és a kísérletei jól sültek el. Módja volt egy nézőnek kipróbálni, milyen az, ha hatni akarnak rá, de nem hagyhatja – ezzel a passzív partner szerepét vette fel. Rezzenéstelenül tűrte, ahogy egymás után a színészek mind megrohanták a legkülönfélébb igényekkel és közlésekkel.

A legelső impróban láttuk őket különféleképpen meghajolni, majd castingon résztvenni, Oscar díjat megköszönni, a tárgyakat eredeti funkciójuktól eltérő módon használni, egymásnak sokféle hátsó gondolattal gratulálni, állapotváltozásokat bemutatni – ennyi fért bele az időbe, azaz ennyi mind belefért.

A gyakorlatok egyrésze a fiamnak a Beugró c. műsort juttatta eszébe, de ez nem vont le abból semmit, hogy nagy élvezettel nézte, és még egy feladatra jelentkezett is. Lehet, hogy minden nézőben van vágy a részvételre, de ez nem mindenkin látszik is meg, János frissen tért vissza egy színjátszó táborból, így igazán felbátorodott...

vled kerek3kézműveskedés a Veled kerek udvarban

Ez a program megfelelő lezárása volt a Katlan első napjának.

Az éjszakai koncertek sikerességéről csak hallomásból értesültünk, én pedig sör helyett blogírással ütöttem ki magam az előző bejegyzéssel, a praktikus tudnivalókról...

folyt. köv.

ps. Pál Zsombor katlanfotós képeit használtam fel a Fesztivál fb-oldaláról

 

Címkék: Göttinger Pál Mészáros Piroska Ördögkatlan Beremend Gerlits Réka Elek Ányos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr3516649350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása