Bejegyzések

Mezei néző

Íme a mottó: Válassz! 1. A jelen múlttá válik, a pillanat nem maradhat örök. 2. A jelen múlttá válik. A pillanat nem! Maradhat örök.

Címkék

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

Geiger Lajos után visszatérek a számítógép által meghatározott sorrendhez, és Beöthy-Kiss Lászlóról lesz szó, aki Megyesi Zoltán váltótársa lesz és Don Basiliót és Don Curziót fogja énekelni, ahogy tette ezt korábban is, az Operaház már 25 éve műsoron lévő rendezésében, sőt egy youtube-felvételnek köszönhetően MOST, a bejegyzés szerkesztése közben arra is ráébredtem, hogy még 2013 márciusában, a városmajori előadások előtt néhány hónappal Gödöllőn tartott Figaróban is ő volt benne. ((Ezen a bizonyos előadáson Hábetler András rendező volt Figaro, Herczenik Anna Susanna, ahogy később is, Kovács István és Mester Viktória pedig már akkor is szerepeltek….- kár, hogy csak most értesültem a gödöllői tévé jóvoltából erről, ha annak idején egy pár nappal vagy héttel később tudom ezt meg, nyilván megüt a guta. Négy év csúszás az ehhez már sok, most pont elég nekem ez legutóbbi hétvége a megemésztésre, három minden bizonnyal formátumos, ámde általam kényszerűen kihagyott előadással…))

Beöthy-Kiss Lászlót már láttam is ebben a szerepében, nem is egyszer, és semmi kétségem sincs afelől, hogy most is a helyzet magaslatán lesz az előadás egyetlen tenoristájaként.

Ha az ő nevét hallom, akkor elsősorban két darab jut róla eszembe. Weber Bűvös vadásza, amelyben hol ő, hol pedig Kiss Péter énekelte azt a darabkezdő szereplőt, aki céllövésben legyőzi a főhőst és egy diadalmas, jókedvű áriát el is énekel, táncra is perdül. Nagyon szerettem ezt mindkét énekessel, és sajnálom, hogy most már nincs műsoron az előadás, de még mindig remélem, hogy nem végleges ez a fordulat.

A másik opera Vajda János Mario és a varázslója, amelyet valóban rengetegszer láttam, csak Operakalandként 9 alkalommal, és még ezen kívül is. Ebben ő az a pimasz fiatalember, aki ráköszön Cipollára, aki ezek után köznevetség tárgyává teszi. Jó jelenet, karakteres benne az énekes, aki punk-kakastaréjával bevésődik az emlékezetünkbe.

Nagyon jó hír, hogy az Operaháznak ezekre a kisebb feladatokra is vannak minőségi énekesei, amilyen Beöthy-Kiss László is. A Figaro 2.0 is jól fog állni neki, és ő is jót tesz majd az előadásnak, amely most már ismét közelebb van 2 nappal….

Róla sem lehet sokat hallani, nem lepődtem meg, hogy szinte semmilyen elérhető felvétele sincs. Van azért egy Máté-passió, amely teljes előadás ugyan, ebbe lehet belehallgatni az érdeklődőknek, illetve végig lehet futni a blogomon őt is említő eddigi 13 bejegyzést. Borítékolható, hogy lesz ez nemsokára több is...

Címkék: Opera Figaro házassága Operakaland Beöthy-Kiss László Figaro 2.0 Énekes-portrék

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr8212701347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása