Bejegyzések

Mezei néző

Íme a mottó: Válassz! 1. A jelen múlttá válik, a pillanat nem maradhat örök. 2. A jelen múlttá válik. A pillanat nem! Maradhat örök.

Címkék

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

Szokatlan módon a színházak egyszerre elkészítették a január-februári műsorukat, remélve, hogy lesznek olyanok, akik az ünnepekre későbbi színházjegyet ajándékoznak. (Az Opera a teljes évadra árulja a jegyeit, azaz módotok lenne a januári Szerelmi bájitalra (Kálmán Péter!),  februári Mefistofele-re, az áprilisi Figaróra is jegyet vásárolni. Mindkettőben a Bretz Gábort is tartalmazó szereposztás a nyerő, míg az elsőben Fekete Attilával, a másikban Cser Krisztiánnal szerepel. Utóbbi énekes nagyszerű alakítást nyújtott nemrég A varázsfuvolában a Zeneakadémián, ez lesz februárban majd - már eladva minden jegy, de van egy még nem piacra dobott (titkos), de kitűzött március eleji időpont is. Ha valaki figyeli a Zeneakadémiát, akkor erre még van esélye. Előadás előtt a helyszínen toporogni rendszerint működő stratégia, még akkor is ha van benne némi kockázat+kényelmetlenség.

Ezután a bevezetés után jön a színházankénti lebontás - röviden, mivel már megint lemaradásban vagyok. Kommentekkel kiegészíthető a javaslatom, nagyjából azokat említem, amelyeket én megnéznék, ha összejön.

Átrium

Lesz egy székesfehérvári és egy szabadkai vendégjáték, nekem továbbra is kiesett még a Droszt. A "menő" két Alföldi és két Pintér Béla mellett/helyett én továbbra is A szűz, a sóher,...c. előadást nézném a helyetekben, kellemes élmény.

Belvárosi Színház

Hosszabb idő után ismét lesz Hippolyt. Vegyes benyomást keltett, de aki szereti Csákányit és Kulkát, az nézze azért meg. (Kicsit remélem, hogy itt-ott húztak belőle.) Sőt: lesz Gyógyír északi szélre is! Az egészen kiváló.

Operettszínház

Sok év kihagyás után hirtelen, kétszer is megfordultam az Operettben. A stúdióban A régi nyár és a nagyszínpadon az Elfújta a szél (Szabó P. Szilveszter - Gubik Petra párossal) jó élményt hagyott, bár alapvetően nem vágyom az elandalodásra... Azt kapja az ember, amit ígérnek, professzionális előadásokat, a műfaj követelményeinek megfelelőt.

Centrál Színház

Chicago - ez az új, várhatóan sikeres bemutató (Kulkával többek között).

Jurányi Inkubátorház

Párnaember, Lenz - de annyi más is van! Aki kifejezetten a függetleneket nézné, jelentkezzen fel hírlevélre, kövesse a FÜGE híreit.

Karinthy Színház

Legutóbbi nagyon kellemes élményem itt Az ördög, ezt magam is újra akarom nézni. Sajnos kevésszer megy, nyilván Szabó P. Szilveszter elfoglaltsága miatt. Aki egy igazi Molnár Ferencet akar, annak itt a helye. A Janika is igen kellemes, Bíró Krisztával. ÉS: a hétvégén jön egy Karinthy Ferenc-darab, Karinthy Márton rendezésében: a NŐK. Megnézzük.

Kolibri Színház

Doktor Proktor - új magyarországi bemutató, megnézem és beszámolok róla. 

Magyar Színház

A hétvégén lesz a bemutatója a Közellenségnek és a Vérnásznak, mindkettő érdekes a színlap alapján, ezeket várom.

MU Színház

jan.19. - Korijolánusz - nagyszerű előadás, jó, hogy még megy - nézzétek meg, amíg lehet!

Nemzeti

Két hónapja készülök erre a három, jóhírű előadásra: Fodrásznő, Mesés férfiak, Szarvassá változott fiú - az utolsóként említettet láttam, gondolom, hogy még mindig jó. 

Örkény Színház

Szintén a hétvégén lesz A képzelt beteg premierje (Gálffi Lászlóval), Mohácsi-rendezés. Meglátjuk. Már most hosszú várólisták vannak. 

Radnóti Színház

Ugyancsak most lesz nemsokára a Hedda Gabler nagyon ígéretes szereposztásban (Petrik Andrea, Adorjáni Bálint, Pál András, Csomós Mari), ami miatt kihagyhatatlannak ítélem, nézem. 

Rózsavölgyi Szalon

A Tisztelt hazudozó! decemberi előadás Molnár Piroskával és Jordán Tamással. Aki rájuk kíváncsi, annak ott a helye.(Múlt szerdán láttam, beszámoló nemsokára jön!) Lesz egy új bemutató is, Szorul a hurok címmel...

Szkéné

Még Pintér Bélához képest is óriási siker legutóbbi premierje, a Titkaink. Bátor előadás, kétszer ennyi alkalommal is tele lenne, már előjegyzésben elfogyott minden jegy. Az előadás napján van mód a várólistára felkerülni, aki kíváncsi, annak ez a legjobb megoldás. Időben odamenni és várakozni. (Van pótszék, pad, stb...) Kb annyi néző zsúfolódik össze, mint a Nemzeti nagyszínpadi előadásain mostanság. Ezen kívül én továbbra is A nagy füzet, A fajok eredete c. előadásokat kedvelem a legjobban, lemaradtam az I.Erzsébetről, ezt most fogom pótolni. Ha a műsorra nézünk, nagyon jó előadások vannak a Szkénében a Béláék darabjain kívül is, ott van még a sikeres Bányavíz és Bányavakság, pl.

Thália

Szabadkai vendégjátékok jönnek, teljes gőzzel üzemel a Független Thália Projekt, (majd februárban megint Humorfesztivál!). Van két kifejezett sikerdarab, amelyeket még mindig nem láttam: Esküvőtől válóperig ill. Boeing Boeing. Molnár Piroska mindkettőben szerepel, emiatt kiemelten érdekel. Másokat is, folyamatosan tele van, valószínűleg szórakoztató.

Trafó

Lesz a nagysikerű Szégyen, Mundruczó-rendezés, Zsótérral a főszerepben. Ezt a darabot két éve mutatták be lassan, még egyszer sem láttam, viszont amikor először beterveztem, elolvastam a darab alapjául szolgáló Coetzee-regényt. A könyv annyira hatott rám, hogy 3 hónap alatt a dél-afrikaiból ausztrál regényíróvá változott (egyébként Nobel-díjas) szerző minden művén szintén átrágtam magam, miközben még mindig nem láttam az előadást, amely ennek a folyamatnak az elindítója volt. (Majdnem minden Coetzee megvan az Országos Idegennyelvű Könyvtárban, nincs akkora kereslet iránta, rá lehet ugrani.) Pintér Béla Gyévuskája is itt látható, eredetileg a Nemzetiben volt a bemutató...

Vígszínház

Zsótér Sándor Jelinek-művet rendez, Téli utazás a cím - Börcsök Enikő, Harkányi Endre,Venczel Vera. Miután Zsótért 1992 óta figyelem, pont ezt nem hagyom ki.

Akinek ennyi jó kevés,....- az nézegesse a Fidelio Súgót, írjon kommentet. Van mit nézni, menjetek színházba!

Címkék: Súgó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr155698585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.