Bejegyzések

Mezei néző

Íme a mottó: Válassz! 1. A jelen múlttá válik, a pillanat nem maradhat örök. 2. A jelen múlttá válik. A pillanat nem! Maradhat örök.

Címkék

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

Készen lett János, így jönnek a rövid kommentjeim.

Címkék: túra Miskolc Esztergom

Szólj hozzá!

Eljött a hetedik nap - János is előállt a bejegyzésével, így kommentelem.

Címkék: túra Miskolc Esztergom

Szólj hozzá!

János - általam irigyelt módon - képes a lényegre szorítkozni. Sosem fogom ezt a tömörséget elérni, ami az ő hatodik posztjában kifejeződik. Jöjjenek a kiegészítések.

IMG 20200622 195451Kilátás Mátraszentistvánban a panziónk teraszáról. Aki tudja, hogy kié a képen látható házikó, az szintén járt a Gyopár vendégházban...

Címkék: túra Miskolc Esztergom

Szólj hozzá!

És eljött az ötödik nap. Olvassátok először János leírását. (Mindenkinek köszönjük, aki még most sem adta fel, és követi a posztokat.)

IMG 20200622 073942Cserhátszentivánban - szállás két napra

Címkék: túra Miskolc Esztergom

Szólj hozzá!

Íme János újabb posztja, és az én kiegészítéseim:

IMG 20200620 173700Szandavár - akár rövid kirándulás keretében is érdemes beiktatni, Pestről 1,5 óra távolság csak

Címkék: túra Miskolc Esztergom

Szólj hozzá!

És már itt is van János harmadik bejegyzése, és a hozzá fűzött kommentjeim.

IMG 20200619 123500A harmadik napon...fél kilométerrel az Óriások pihenője előtt, a mezőn

Címkék: túra Miskolc Esztergom

Szólj hozzá!

Esztergomból Miskolcra indultunk, és az első bejegyzés után most itt van János második opusza is, én pedig kiegészítem néhány aprósággal.

Márianosztrából Nógrádba volt a séta.

IMG 20200618 185500Nógrádi templombelső - jó akusztikával BFZ templomi koncertre vár :)

Címkék: túra Miskolc Esztergom

Szólj hozzá!

Volt ez a kis karantén, amely minket is kicsit nyugtalanná tett a végére, így ki-kijártunk kirándulni a fiammal, május végén már bodzaszedéssel kombinálva.

A pünkösdi hétvégére nagyon nem ígérkezett semmi – kicsit még többet kellett volna ülni a fészbukon, akkor talán észrevettem volna időben az esős időhöz jobban illeszkedő alternatívát vasárnap délelőttre, de ez nem így történt -, így szombat délután kisütöttük, hogy mi lenne, ha gyalog elmennénk Pestről (illetve Budáról) a nagyszülőkhöz, Esztergomba. Már azonnal másnap.

Ez a kirándulás – bár nagyjából négy órán keresztül esőben meneteltünk Máriaremetéről a Nagyszénáson át némi eltévedéssel Pilisszentivánt is útba ejtve – Kesztölcig tudott tartani, és másnap pedig Dobogókőről Pilisborosjenőig mentünk rendületlenül, de akkor már napsütésben, és sok más kirándulóval együtt (Pilisszentkereszt vidékén).

A két nap alatt megtett 58 km nem volt sok Jánosnak, az eső sem rettentette el, az sem, hogy másnap mindketten már szétázott cipőben indultunk, szintén nem. Csak elszántabb lett. Ekkor villant be az extrém ötlet:

utánozzuk le a miskolci társulat 2012. júniusi vállalkozását, akik akkoriban 2 hét alatt Becskéről Miskolcra mentek gyalog. (Erről a projektről sok mindent szerettem volna megtudni, de még nem jártam sikerrel, így emléktúra lett ugyan, folyton a Miskolcra érés esélyeiről beszültünk, illetve a színház előadásairól.)

IMG 20200617 080424

Címkék: túra Miskolc Esztergom RAP2020

Szólj hozzá!

Pályázata megírásakor Rudolf Péter feltehetően álmában sem gondolta, hogy ennyi feszültség fog elődjének távozásához kötődni, és a karantén-időszak okozta plusz komplikációkkal pláne nem számolhatott. Nincs irigylésre méltó helyzetben, viszont a mai 50 perces találkozás során a helyzet magaslatán mutatkozott be újságírók, tévések és fotósok tömege előtt, akik ellepték a Vígszínház színpadát.

IMG 20200701 110654

Címkék: Vígszínház Valló Péter Börcsök Enikő Rudolf Péter Eszenyi Enikő Telekes Péter Michal Docekal Petrik Andrea Nagy-Kálózy Eszter Brasch Bence Vidnyánszky Attila színész Méhes László Hegedűs D. Géza Seress Zoltán Vörös Róbert Paczolay Béla

Szólj hozzá!

56 nap telt el az előadás óta. Szinte hihetetlen – egyszerre tűnik közelinek, és egy másik időszámítás egyik utolsó eseményének. A fiammal néztük a nyilvános főpróbát, aki most az imént, amikor meglátta a színlapot az asztalomon, amelyik megint előkerült a papírhalom aljáról, gyanút fogott – „még mindig nem fejezted be?? - szánalmas.” 

Hát ez van, nem szívesen engedem el a két utolsó félkész bejegyzésemet, hiszen még mindig teljes a bizonytalanság, hogy mikor lesz folytatás. De tényleg igaza van Jánosnak, jöjjön a bejegyzés némi kiegészítéssel. (Eleve kilenc nap késéssel kezdtem el, amikor már bezártak a színházak a vírus miatt.)

Ámor1Ámor szerepében: Tasnádi Bence (fotó: Szokodi Bea)

Remélem, hogy Székely Kriszta rendezése sok évig műsoron lesz,még akkor is, amikor már nosztalgiával fogjuk ezt a karantén-időszakot emlegetni, és ennek a bejegyzésnek bőven lesz módja az ajánló-tájékoztató szerepét is betöltenie a nyomhagyáson túl.

Címkék: Katona Pálmai Anna Nagy Ervin Tasnádi Bence Závada Péter Jordán Adél Csoma Judit Kiss Eszter Dinyés Dániel Bodor Johanna Tihanyi Ildikó Székely Kriszta Rujder Vivien Szabó-Székely Ármin Balázs Juli Poppea megkoronázása Samudovszky Adrián Lax Éva

Szólj hozzá!