Bejegyzések

Látható egy (viszonylag új) Bozsik Yvette-rendezés a Tháliában, amely a 3 évesnél idősebb korosztályt célozza. Tipikusan az az előadás,. ahogy több jelenlévő ismerősömmel egyetértésre jutottunk, amely a látvánnyal-mozgással-zenével a kicsiket elvarázsolja, viszont a szülőkre (ránk legalábbis) nem hatott túl kedvezően. De: egy néző valóban egy néző, és ha három egyetért, akkor sem igaz ez a vélemény az összes jelenlévőre, tehát csak a mi benyomásainkat rögzítem. Lehet, hogy az összes többi felnőtt néző mást gondolt az előadásról.

A fiam, aki öt éves, nagyon szerette, figyelte, élvezte és a főszereplőt (Mohai Tamás) még ma is megemlítette. (Eddig két előadás volt az életében, amely egy évnél tovább, lényegében folyamatosan hiányzik neki, ez a Pomádé király és a Hófehérke - mindkettő az Operaház előadása. A többi bábelőadás emléke néha felmerül, de egyiket sem követeli. Meglátjuk, hogy a Rozsda lovag kiállja-e a próbát.)

Én csak azt sorolom fel, ami nekem igazán tetszett az előadásban. Először is Vati Tamás ötletes díszlete. képeskönyv az előadás - három lapja van. Középen látszanak a zenészek. Örültem, hogy látom megint Wagner-Puskás Pétert. A Csákányi-est egyik hozadéka volt, hogy most már be tudtam látásból is azonosítani. A zene sem rossz, a jelmezek (Berzsenyi Krisztina) is passzolnak a darabhoz, elég ötletesek. A konzervdoboz kellékek kapcsán előzetesen valami olyat hallottam emlegetni, hogy a környezettudatos életmódról is fog szólni az előadás - ez azért nem jön át sehogy.

A történet egy lovagról szól, akinek a lovagi engedélyének megújításához kellene egy lovagi tornán győznie. Később kiderül, hogy egy kísértetet lehet nyerni...Ennyi is elég a cselekményről, amely nagyjából ezen a szinten ki van fejtve a szórólapon. A fiam a hétvégén nem egyszer kijelentette, hogy minden történetben királylányt ment egy királyfi. Hát itt most nem ez van, inkább a királylány segít valamennyit a lovagi torna-ügyben, bár inkább csak dekoráció. A házisárkány jóval nagyobb teret kap...

Aki nekem nagyon tetszett, most is, mint színész - Vida Péter, aki postásként és Pacapocokként (a király jegyzője) is teljes lendülettel komédiázik...Annyira szeretem, amikor Vida beleteszi magát egészen valamibe - és mindig beleteszi, még egészen reménytelen előadásokba is. ÉS ebbe a gyerekdarabba is. Teljes jelenléttel van a színpadon, komolyan. Nem félvállról. Nem érzem azt, mint más színészeknél néha (vagy igazam van, vagy nem), hogy mintha az előadás végét várnák....

Ennyi volt a Rozsda lovag - jövő héten jön a Tháliában a Határontúli Fesztivál....

 

Címkék: Vida Péter Thália Vati Tamás Bozsik Yvette Mohai Tamás Rozsda lovag Wagner Puskás Péter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr36114712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása