Bejegyzések

március
15.

Átrium - Örömzene Supermannel

A HOPPArt és a Szputnyik Kottavetője Polgár Csaba rendezésében |  MakkZs  |  Szólj hozzá!

A független alkotók nagyon akarnak dolgozni, ez állapítható meg a jelen előadás esetén is. A HOPPArt színészei több előadásban is bevillantották már korábban is imponáló hangszertudásukat. Azt is tudjuk (például) a Korijolanuszból, hogy hibátlanul megy nekik az a capella éneklés is. Emiatt semmi meglepő nincs abban, hogy most koncertet adnak. Ez a produkció - a Kottavető - minden kétséget kizáróan egy koncert, a színházi elemekkel együtt is. Színészeket látunk, nem zenészeket, ez is világos. A barna, rendkívül előnytelen köpenyek (például) jelmezként viselkednek, ahogy a tüllszoknyák is. Én nem találtam különösebb magyarázatot arra, hogy miért az egyik vagy miért a másik. Igyekeztem az előadás 90 perce alatt lelazítani és a programhoz nagyon optimális erkélyes helyemről nézelődtem. Ami még színházra utalt, az a koncerteken szokatlan megoldás. A számok között üresjárat van, illetve némi mesterkélten szándékos "bénázás" (már másodszorra is unalmas az egyik színésznőre gerjedő mikrofon-jelenet, harmadszorra aztán tényleg). Nem akarnak tapsot kiprovokálni, sőt szándékosan úgy állítják be az egészet, hogy még véletlenül se szakítsa meg taps a produkciót. Zenés függetlenségi nyilatkozat ez, máshogy akarnak működni és másként is működnek.

Az előadás csúcspontja kétségtelenül Kovács Márton érkezése. Mohácsi zeneszerzője és hegedűse Supermanként (komplett jelmezben) érkezik és - ki hinné? - hegedül. Ezen a ponton érezzük azt, hogy a nagyon szimpatikus örömzenészek közé érkezett egy igazi profi, egy művész. Kovács Márton beillesztése ebben a kosztümben nagyon kifejező, Polgár Csaba együttesének szerénységét némi öniróniával jelzi. Kovács Márton színészként is részt vesz az előadásban. Saját produkciójának vége után eljátssza a helyét kereső, de felesleges ember szerepét. Félve szétnéz, mindenki teszi a dolgát. Egy ideig ácsorog, majd lépésről lépésre kihátrál és magára hagyja a többieket. A tapsra már a nézőtérről, külön felszólításra érkezik - civilben. Mi csak azt sajnáljuk, hogy nem volt velünk hosszabban.

Az Átriumnak a hasonló zenei programokból elég széles már most is a választéka, nézzétek meg a honlapot!

http://atriumfilmszinhaz.hu/

Címkék: Átrium Polgár Csaba HOPPArt Szputnyik Kottavető Kovács Márton

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr975136557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása