Bejegyzések

Mezei néző

Íme a mottó: Válassz! 1. A jelen múlttá válik, a pillanat nem maradhat örök. 2. A jelen múlttá válik. A pillanat nem! Maradhat örök.

Címkék

Friss topikok

Leírás

Creative Commons Licenc

Rövidebb hónap, tíz oldallal rövidebb a Fidelio-magazin is, és kevesebb a premier is. De még így is van bőven miből választani, és persze, ahogy lenni szokott, ütik egymást a friss bemutatók, egy-egy hétvégén nagyon észnél kell lenni, hogy most akkor mit választunk. A teljesség igénye nélkül néhány tipp. (Kommentben kiegészíthető, ahogy mindig...)

Az Erkelben most kerül sorra az idei második bemutató - ez a korábbi évekhez képest önmagában is furcsa, hiszen az elmúlt években a bőség zavarával kellett megküzdeni, és ritkán telt el két hét újabb esemény nélkül.  A Giocondát sosem láttam élőben, de feltehetően klasszikus rendezéssel képzelték el (ha egyszer A Nyugat lánya modernizált volt), és valószínűleg nem is lenne egyszerű a velencei köztársaság viszonyaira kitalált történetet lazán átültetni mondjuk egy mai magyar lakótelepre. Rosszul szerepel a rendező személye a Fidelióban - Anger Ferencet, az ex-művészeti vezetőt emlegetik, és érzem, hogy eredetileg nyilván ő választotta magának a feladatot, amely a tisztséggel együtt átszállt Almási-Tóth Andrásra. "ATA"  invenciózus rendező, évek óta követem a pályáját, és éppen ezért nehezen tudom elképzelni általa éppen ezt az operát, és csak remélem, hogy a koncepciót illetően nem kötik meg a kezét. Bármi lehet. Nézzen rá mindenki a szereposztásra, aztán döntsön ízlése szerint,  6 előadás  lesz idén febr. 22 és március 10 között. Az esti alkalmakra még a múlt héten bőven voltak jegyek. Nekem már mostanára leszűkültek a lehetőségek négyre, de minden szkepticizmusom ellenére is elég valószínűtlen, hogy egyszer se vetődjek oda, miután a rendezőn kívül van benne két énekes is, akire kíváncsi vagyok. Korántsem biztos, hogy mindenáron szeretnék írni a benyomásaimról.

Prózai bemutatók vázlatosan:

Belvárosi Színház - Széttépve - Szabó Kimmel Tamás zenés estje

Bethlen Téri Színház - Azért a kis boldogságért - Fabók Mancsi bábszínháza

                                - Prédamadár - Blaskó Borbála  Nóra-verziója

Budaörs - A négyszögletű kerek erdő

              - Vénusz -( Bálint András - László Lili  kétszereplős előadása

Jurányi - itt van a legtöbb premier, mindegyik független társulatok produkciója

           Ketten - Szalontay Tünde - Elek Ferenc

           HUROK - Kerékgyártó István darabját Bagossy László rendezte az Orlai Produkció színészeivel

           Az örökség - Molnár Gusztáv idei aktuális tematikája...(aki megszerette a sorozatból, megnézheti "élőben" is)

Magyar Színház - Ópiumkeringő - Lengyel Ferenc írta és rendezte, Karády Katalint Pataki Szilvia játssza

Nemzeti -  - "Egy ember az örökkévalóságnak" (A man for all seasons) -  Morus Tamásról darab Rátóti Zoltánnal

Radnóti - A gondnok - Alföldi rendezés (László Zsolt, Pál András, Schneider Zoltán)

Stúdió K -  Angyali üdvözlet

Görög drámák reneszánsza, három friss bemutató: Pentheszilea (MU), Lüszisztraté (Ódry), Médeia (Trafó)

Címkék: Ajánló Súgó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr514582534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.