Bejegyzések

nov.29.

de másolom a szinhaz.hu oldalon talált felhívást.

Nagy örömmel láttam, hogy van egy http://alfoldiujra.blog.hu nevű oldal, amin lehet tetszést nyilvánítani.

Hát igen, a modern eszközök mire képesek. Én azt gondolom, hogy azért csak jelent valamit az, hogy jelenleg a nézők is mozgolódni kezdenek, az Új Színház és a Budapesti Kamara esetén csak a szakma volt igazán felháborodva. Egyiknek sem volt igazán nagy és lelkes nézőtábora, nem lehetett azt mondani, hogy az ország legjobban működő és legkülönfélébb előadásokat prezentáló, igazán gondolatébresztő színházát szüntetik meg. 

Igaz, megtehetik.

Ha ti jártatok a Nemzetiben és elégedetten jöttetek ki, és rajta vagytok a Facebook-on, amin én nem - akkor jelezzétek az elégedettségeteket, nem mintha ettől Robi maradhatna, de mégis vígaszt jelentene neki talán. Már tegnap is majdnem 8ooo fő volt, ami lényegében 12 teltház a nagyszínpadon. Nem hiszem, hogy 3 ember csinálja az egészet. Másokat is zavarnak a kultúrát érintő folyamatok.

A mellékelt felhívás egy vasárnapi akciót hirdet, én azt hiszem, hogy ugyan színházba megyek 15h-tól a Tháliába néhányatokkal - de 17h-kor ott a helyem  a Nemzetinél és azért a sok jó előadásért ragasztok én is egy feliratot.

Ugyan 2 hetet gégegyulladással vonszolódom, de mégis elmentem hétfőn  a Nemzetibe egy felolvasószínházi programra (Pink and black), ami igazán maximalista módon volt megrendezve és a színészek is annyira harmóniában dolgoztak egymással, hogy öröm volt nézni. Ez tavaly is így volt, egyik legjobb estém volt.

Alföldi átadott fordítói díjakat, majd megint elmondta, hogy hisz abban, hogy a jól végzett munka elnyeri méltó jutalmát (nevetés, taps), majd megköszönte a közreműködő intézmények segítségét, hozzátéve, hogy ebben az épületben nemigen lesz erre már lehetősége. Jól viseli ezt a szerepet, nyilván sok megnyilvánulását érzi a szeretetnek.

Nekem az a többeknek már hangoztatott ötletem van csak, hogy a debrecenieknek kellene tüntetni, hogy "Attila maradj velünk!" - hátha ez meghatná Vidnyánszkyt.

Ha így szervezkedne 8 ezer ember Debrecenben, hogy ne menjen el a színházuk talpköve - talán mozdulnának a dolgok.

NA itt a felhívás, aztán vagy jöttök vagy sem:

"Alföldi Róbert megbízatása lejár a Nemzeti Színház élén, de mi szeretnénk, ha továbbra is ő igazgatná tovább a színházat. Éppen ezért szeretnénk megmutatni, hogy mit is jelentett nekünk ez a színház az elmúlt öt évben. Mi az a szó, ami a legjobban kifejezi azt, amit a Nemzetitől kaptál az elmúlt időszakban? Írd fel egy A/4-es papírra, lehetőleg minél kreatívabb eszközökkel és ragaszd fel a színház ajtajára vasárnap délután öt órakor! Fejezzük ki ezzel, hogy számunkra, a nézők számára mit jelent ez a színház!

 Ígérem, a Robi-témával lassan felhagyok, különösen, hogy a bizottság fele idő alatt akar dönteni, jan.14 helyett dec.14-re.

(Ahhoz képest, hogy egyesek már 2o1o-ben tudták, hogy Vidnyánszky jön, igazán szép tőlük, hogy 3o napot szánnak a pályázatok áttanulmányozására.)

febr. 20 / bejegyzés az írás feltöltésekor: amint látszik a blogból, nem sikerült a Nemzeti-témával felhagyni, mégis  egy jól működő színház született meg és az fog szétesni. Hogy mi lesz helyette, az még kérdés...

Címkék: Nemzeti Alföldi Vidnyánszky

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mezeinezo.blog.hu/api/trackback/id/tr345095092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása